Tävlingsregler

Vem kan delta?

Du som är aktiv medlem i HäGK eller annan erkänd golfklubb har rätt att delta. Endast medlemmar i HäGK kan få inteckning i klubbens vandringspriser. Vissa tävlingar har begränsningar i deltagandet från andra klubbar. Detta framgår i bestämmelsena för respektive tävling.

Anmälan

Anmälan till tävlingar ska vara gjord senast tre dagar innan tävlingen om inget annat meddelas. Anmälan kan ske via Min Golf, via terminalen vid receptionen eller via tidbokningen. Tävlingarna spelas klassvis om inget annat meddelats, varför önskemål om tidig eller sen start endast kan tillgodoses inom klassen.

Anmälningstiden går ut klockan 12.00, tre dagar före tävlingen. Spelare som inte har tagit tillbaka sin anmälan före anmälningstidens utgång är skyldig att betala anmälningsavgift även om han/hon inte startar. Sådan betalning ska ha skett senast vid start i nästa tävling.

Efteranmälan kan ske mot dubbel startavgift i mån av plats. Efteranmälan sker hos tävlingsexpeditionen på tävlingsdagen. För onsdagstävlingar sker anmälan på tävlingsdagen.

Start

Startlista anslås i klubbhuset och på hemsidan senast kl 13.00 dagen före tävlingen. Scorekort ska avhämtas mot anmälningsavgift vid kansliet senast 15 minuter före start. Spelare ska vara på 1:a tee fem minuter före starttiden.

Regler

Samtliga tävlingar spelas enligt ”Regler för golfspel” antagna av SGF. För onsdagstävlingar görs undantag från regel 7 (övningsspel får således ske på banan). Lokala regler finns anslagna i klubbhuset. Kan en regelfråga inte lösas under pågående spel bör en alternativ boll spelas. Sedan ronden färdigspelats avgörs därefter frågan av tävlingsledningen/ tävlingskommittén.

Övrigt

Tävlingskommittén förbehåller sig rätten att ändra i tävlingsprogrammet. Det är spelarens skyldighet att rätt hcp är registrerat i hcp-registret (GIT).

Anmälningsavgifter:

Tävling: Pris:
Klubb, 18 hål:
Klubb, 36 hål:
Klubb, 54 hål:
Klubb, 72 hål:
Onsdags:
Sponsor, 18 hål:
Sponsor, 36 hål:
Partävling: (par)
Deltagare som inte är medlem i HäGK betalar dessutom greenfee. Vissa sponsortävlingar kan ha andra anmälningsavgifter på grund av faktorer som tävlingskommittén inte kan påverka.

Klassindelningar:

Klass: Hcp:
A-klass: -12,4
B-klass: 12,5-22,4
C-klass: 22,5-36
D-klass: 37-54
Om en tävling inte har särskild D-klass får spelare med hcp 37-54 ställa upp i C-klass på hcp 36.